gaziantep escort
Bugun...



Bu Kahvaltıda Gündem Sadece Eğitim

EĞİTİM-BİR-SEN Şube Başkanı Bilal Duran, Eğitim Alanındaki Gelişmeleri Değerlendirdi

facebook-paylas
Tarih: 06-06-2024 21:22

Bu Kahvaltıda Gündem Sadece Eğitim

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4’Nolu Şube Başkanlığı Geleneksel Yılsonu Toplantısında Bölge Basın Mensupları İle Bir Araya Gelerek Eğitim-Öğretim Yılını Değerlendirdi.

 

Pendik Pencr Sosyal Tesislerinde Düzenlenen Toplantı Kahvaltı İle Başladı. Samimi Bir Ortamda Gerçekleşen Organizasyon Kahvaltı Sonrası Basın Açıklamaları İle Devam Etti.

 

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4’Nolu Şube Basın Sorumlusu Emre Şahin’in Açılış ve Selamlama Konuşması İle Başlayan Toplantıda 2023-2024 Sezonunun Değerlendirilmesi ve Öğretmenlerin Talepleri Konuşuldu.

 

Şube Başkanı Bilal Duran; Öğretmenlik Meslek Kanunu, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Yeni Müfredat, Öğretmene Şiddet, Yönetici Atama Yönetmeliği ve Öğretmen Alımlarında Mülakat Konuları İle İlgili Görüşlerini Anlattı.

 

Müfredatın Sadeleştirilmesi ve İçeriğinin Geliştirilmesini Olumlu Bulan Şube Başkanı Bilal Duran, Özellikle Ahlak, Erdem Konularının Müfredatta Yer Alması ve Teknolojik Gelişmelerin Takip Edilip Müfredatın Uyumlu Hale Getirilmesinin Olumlu Olduğunu Belirtti.

 

Duran, Türkiye’nin En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu Olmanın Verdiği Yetkinin ve Sorumluluğun Gücüne İnanarak Dünya Gündemindeki Filistin İsrail Olaylarına da Değindi. Müslüman Coğrafyanın Filistin Gibi Suriye’de de Irak’ta da Bu Benzer Kadere Mahkum Olduğunu Ama Buna Karşı Koymak İçin Eğitim Öğretiminde Net Bir Duruşta Olması Gerektiğini Söyledi.

 

Mülakat Konusundaki Görüşleri Değerlendiren ve Öğretmen Alımlarında Mülakat Konusunu Sendikaları Açısından da Ele Alan Şube Başkanı Bilal Duran Eğitim Fakültelerine Öğrenci Alırken Mülakat Yapılsın, O Kadar Sene Emek Veren Mezun Olan, Memurluk Sınavını Kazanan Öğrenciyi Mülakat Adı Altında Değerlendirmek Doğru Değil Dedi.

 

Pendik’te Öğretmenevi Olmaması İle İlgili Sorulan Soru Üzerine, Talep ve İsteklerinin Olduğunu Belirterek “Bölgemizde Tuzla, Pendik, Kartal Maltepe de Taleplerimiz Var, Ama Gerek Arsa Gerek Mali Şartlar Nedeniyle Yapılamadı. Konu İle İlgili Çalışmalarımız Sürüyor” İfadelerini Kullandı.




Bu haber 15748 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI